Sziasztok, ha tetszik, nyomjatok egy like-ot!
SZÁRNYAS-ÉS VADÉTELEK
CSIRKEMELLFILÉ
SONKÁBAN
A ropogós, fűszeres sonkaborításnak köszönhetően a hús ízletes és szaftos lesz.
A mellfilé a csirke kalóriában legszegényebb része
A csirkemell fehérjében különösen gazdag
ELŐKÉSZÍTÉS FŐZÉS
20 perc 30 perc
4 ADAGHOZ
4 csirkemellfilé
4 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál szárított rozmaring
só, őrölt csípőspaprika
8 vékony szelet nyers sonka
1 gerezd foghagyma
3 szál szárzeller
3 sárgarápa, 2 kis cukkini
1 evőkanál paradicsompöré
1/8 l száraz fehérbor
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál reszelt citromhéj
1 evőkanál összevágott petrezselyem
1. A húst hideg vízben megmossuk, megtöröljük. Forró olajban ropogósra sütjük. Kivesszük, és rozmaringgal, sóval paprikával ízesítjük. Minden filét két szelet sonkába gongyöljük.
2. Meghámozzukzzuk és összevágjuk a foghagymát és a vöröshagymát. Megtisztítjuk a répát, a zellert és a cukkinit. Mindegyiket vékony csíkokra vágjuk. A paradicsompurét jól elkeverjük a fehérborral.
3. Forró olajban üvegesre sütjük a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát és a zölgséget, rövid ideig pirítjuk. Belekeverjük a bort a paradicsompörével, majd sóval, paprikával ízesítjük.
4. A hússzeleteket a zöldségre fektetjük, és fedő alatt alacsony lángon 15 percig pároljuk. A filét előmelegített tányérra tesszük, és melegen tartjuk. A zöldséghez keverjük a citromhájat és a petrezselymet, majd a zöldséget a hús mellé tesszük, és rögtön tálaljuk.
További sok sikert a főzéshez, hogy sok kiváló ételt tegyetek ma is az asztalra!